Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Co pro vás připravujeme v Domě Štěpánka Netolického?

Dveře Domu Štěpánka Netolického by se veřejnosti měly opět otevřít v úterý 12. května.


Co pro vás připravujeme v Domě Štěpánka Netolického?

Kromě stálé expozice věnované rybníkářství vás srdečně zveme na výstavu kreseb a grafik Miloslava Nováčka, rodáka ze Včelné u Českých Budějovic, která byla zavřena krátce po vernisáži, a proto jsme se ji rozhodli prodloužit. Miloslav Nováček vytvořil řadu grafických cyklů naplněných symbolikou, vypovídající o lásce, touze, stvoření i zániku. V jeho práci se zrcadlí silný vztah ke krajině jižních Čech i svět vlastní fantazie – jedinečnou možnost poznat jeho celoživotní dílo máte až do 28. června.

Déle – a to až do 1. 7. – bude také možné prohlédnout si putovní výstavu Česko v Arktidě / Arktida v Česku, která prezentuje úspěchy severských a českých vědců při výzkumu Arktidy, historii arktických národů a specifika arktické kultury.

Na léto pro vás připravujeme velkou výstavu sedmi českých výtvarníků, jejichž osudem se stal animovaný film. Svou tvorbu v rámci výstavy představí například Maria Axamitová, Luděk Bárta, Zuzana Marešová Vorlíčková a další autoři, z nichž řada působila v České televizi, Studiu Jiřího Trnky či Studiu Bratří v triku. Výstava nabídne doprovodný program pro děti i dospělé.

Během podzimu vystřídá barevný svět kresleného filmu v našich galerijních prostorech výstava Od romantického zájmu po politické téma – 100 let od připojení Vitorazska, které si v letošním roce připomíná významné výročí. Výstava představí vývoj zájmu o Vitorazsko a průběh jeho připojení v roce 1920. Spolupracujeme na ní se Stáním oblastním archivem v Třeboni a již nyní můžeme prozradit, že k výstavě chystáme také několik přednášek a edukační programy pro školy.

Výstavy, které jsme původně plánovali na přelom letošního května a června – výstavu grafik Petra Palmy a Zbyňka Hraby a komorní výstavu Jihočeský ráj výtvarnice Daniely Šafránkové – se uskuteční v nových termínech, o kterých vás budeme informovat.

Děkujeme za vaší přízeň a těšíme se již brzy na viděnou!

Lucie Kukačková