Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

22. ročník Abonentních koncertů skončil

V minulých dnech se 22. ročník Abonentních koncertů stal minulostí. Jeho zakončení bylo opravdu důstojné.


22. ročník Abonentních koncertů skončil

Maďarský trumpetista Mihály Könyves-Tóth již v Třeboni před třemi roky vystoupil na samostatném koncertu v kostele sv. Jiljí, tehdy za doprovodu varhaníka Jaroslava Tůmy. Výkon mladého hudebníka nadchl nejen nás, pořadatele, ale i všechny posluchače. Již tehdy jsme nabídli panu Könyves-Tóthovi další spolupráci, která se vzhledem k umělcovým pracovním závazkům mohla uskutečnit až teprve nyní. Jeho vystoupení s jedním z našich nejlepších klavíristů Miroslavem Sekerou opět zcela zaplněné Divadlo J. K. Tyla ocenilo dlouho trvajícím potleskem.

Dramaturgii Abonentních koncertů se na ukončený ročník podařilo získat špičkové umělce. Smetanovo trio, tenorista Roman Janál, jeden z předních členů Národního divadla v Praze, a celé řadě dalších, se podařilo do Třeboně v zimních měsících přilákat po 6 večerů velký počet posluchačů.

V současné době je připraven program i na 23. ročník a zbývá doladit pouze několik málo drobností. Přivítáme hobojistu Viléma Veverku ve spolupráci s Martinem Kasíkem, velmi nadějnou mezzosopranistku Markétu Cukrovou, violoncellistu Jiřího Bártu a v pořadu mluveného slova si na jeviště divadla pozve Martina Kociánová herce Jaroslava Duška.

Nyní však finišují přípravy na letní cyklus Třeboňská nocturna, který proběhne ve dnech 8. - 13. července t.r. a bude jistě oslavou hudby. Budeme se těšit na setkávání s Vámi. Přijďte se s námi podělit o radost, že do nevelké Třeboně zavítají největší špičky klasické hudby.

Ing. Irma Mrázková
spolek Třeboňská nocturna