Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Varhanní koncert barokní hudby - G. Eibenová (soprán), A. Viktora (varhany)

Český varhanní festival založil v roce 2007 varhaník a dirigent Adam Viktora. Za dobu své existence festival uspořádal více než 100 varhanních koncertů a exkurzí u významných historických varhan pro tisíce nadšených posluchačů v celé České republice.

Datum konání akce:1.9.2017
Čas konání:20:00 - 21:10
Cena:120 Kč
Místo:Kostel sv. Jiljí a Panny Marie Královny
On-line:Akce již proběhla a nelze se přihlásit

Georg Muffat Apparatus Musico Organisticus
1645 - 1704 - Toccata prima

Claudio Monteverdi Laudate Dominum
1567 - 1643

Joannis de Lublin Výběr z varhanní tabulatury
16. století

Giovanni Felice Sances Pianto della Madonna
1600 - 1679

Juan Cabanilles Corrente Italiana
1644 – 1712

Claudio Monteverdi Exulta filia Sion
Johann Pachelbel Ciaccona f moll
1653 – 1706

Pietro Terziani Salve Regina
1768 – 1816

Gabriela Eibenová se po absolutoriu na Pražské konzervatoři a studiu v Londýně zaměřila především na koncertní činnost a interpretaci staré hudby. Spolu s Adamem Viktorou založila soubor Ensemble Inégal a později i komorní těleso Pražští Barokní Sólisté. Účinkuje na prestižních hudebních festivalech po celé Evropě (Musica Antiqua Bruge, Oude Muziek Utrecht, Pražské jaro, Tage Alter Musik Herne, Lufthansa Festival of Baroque Music London, Tage Alter Musik Regensburg aj.), zpívala v Izraeli i Japonsku. Hostovala např. s Českou Filharmonií, Südwestfunk Freiburg, v Národním divadle, ve Státní opeře Praha nebo Divadle J. K.Tyla v Plzni. Její koncertní výkony jsou nadšeně přijímány posluchači i odbornou kritikou, hudební recenze často vyzdvihují její přirozený projev, hudební cit i bravurní koloratury. Natáčí pro rozhlas a televizi, na svém kontě má více jak 30 CD nahrávek. Zpívala pro papeže Jana Pavla II, Dalajlámu i řadu vysokých evropských státníků.
Varhaník a dirigent Adam Viktora vystupuje na hudebních festivalech po celé Evropě, přednáší a koncertuje na mezinárodních varhanních kongresech, působí jako poradce v odborných komisích při restaurování významných historických varhan a nahrává pro evropské rozhlasové a televizní stanice. Velký zájem věnuje historickým varhanám a aktivitám usilujících o jejich záchranu a propagaci. Je zakladatelem a uměleckým ředitelem Českého varhanního festivalu a vyučuje varhanní hru na Konzervatoři v Plzni. Je uměleckým vedoucím souborů Ensemble Inégal a Pražští barokní sólisté, s nimiž uskutečnil bezpočet novodobých koncertních a nahrávacích premiér evropského barokního repertoáru a s nimiž se stal také výrazným reprezentantem procesu znovuobjevování díla českého barokního génia, Jana Dismase Zelenky. Je také zakladatelem a ředitelem Zelenka Festivalu Praha - Drážďany.
Cena vstupenky v předprodeji činí 120,- Kč. Cena vstupenky na místě před koncertem bude 150,- Kč.

Kalendář akcí
<< duben 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuálně

Vycházka do přírodního parku Homolka-Vojířov

5. května v 9:00
Dům přírody Třeboňska zve na vycházku do oblasti přírodního parku Homolka-Vojířov s místním znalcem Vladimírem Bednářem. Sraz účastníků je v 9 hodin před hotelem Peršlák u Nového Vojířova, odkud se vydají po lesních cestách do přírodní rezervace Fabián. Trasa vycházky měří cca 13 km a účast je zdarma. Bližší informace podá V. Bednář na tel. 721 042 567.

Štěpán Kojan (KEKS) a Bárka - Benefiční koncert pro Vydru

24. dubna v 19.00
Přijďte na benefiční koncert do divadla J. K. Tyla a podpořte Ekocentrum Vydra, které provozuje Záchrannou stanici pro volně žijící živočichy v Třeboni. Příjemný hudební zážitek a podpora dobré věci, to je přece skvělá kombinace. Součástí akce bude také prodejní výstava fotografií přírody třeboňského fotografa Kryštofa Bartušky.

Výstava Oči dokořán 2024

5. dubna - 2. května
Téměř dvě stovky výtvarných prací poslali do krajského kola soutěžní přehlídky Oči dokořán žáci osmnácti základních uměleckých škol z celého Jihočeského kraje. Odborná porota vybírala mezi jednotlivými plošnými prostorovými pracemi, výtvarnými řadami a projekty, fotografickými cykly i multimediálními soubory. Nejlepší díla budou od 5.4. do 2.5. 2024 vystavena v Domě Štěpánka Netolického.

... přejít do archivu aktualit