Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Důvěrný nepřítel

Datum konání akce:31.8.2018
Čas konání:20:00 - 21:50
Cena:130 - 140 Kč
Místo:Kino Světozor
On-line:Akce již proběhla a nelze se přihlásit

Dykův Důvěrný nepřítel. Milostný sci-fi příběh od režiséra Snowboarďáků. Delegace tvůrců v čele s režisérem Karlem Janákem, Vojtěchem Dykem, Pavlem Rímským a Gabrielou Marcinkovou zítra ve 13 hodin v karlovarském Domě České televize poodhalí právě vznikající film pohybující se na hraně sci-fi a milostného thrilleru. Jaký bude Důvěrný nepřítel? Andrej (Vojtěch Dyk) pracuje jako programátor u nadnárodní firmy, která se zabývá vývojem tzv. inteligentního domu, který má znamenat revoluci v bydlení. Dům je ovládaný pouhým hlasem a má obyvatelům zajišťovat maximální luxus i stoprocentní bezpečnost. Andrej je pověřen finalizací projektu. Spolu se svojí čerstvou manželkou, ambiciózní sochařkou Zuzanou (Gabriela Marcinková), se nastěhují do funkčního prototypu, luxusního domu ze skla a kamene uprostřed nádherné přírody. To, co se ze začátku jevilo jako pohádka, se však pomalu ale jistě mění v noční můru. „Téma moderní inteligence se týká nás všech, ať chceme nebo ne. Proto jsem rád, že se podařilo tento projekt nakonec zrealizovat. Pro mne je to navíc nový žánr, takže o to větší výzva,“ popisuje režisér Karel Janák.Zuzaně, která kvůli Andrejově pracovnímu vytížení v domě často zůstává sama, se začínají dít podivné věci. Někdo se jí dvoří. Je to muž, který jí stojí modelem na sochu Apola, je to podivný soused (Ondřej Malý), který žije na samotě nedaleko odtud a kterého nedávno opustila manželka, je to dům, který se do ní zamiloval, nebo je za tím vším Andrej, pro kterého je práce víc než vztah? Anebo tu snad za nitky tahá Andrejův šéf (Ady Hajdu), který nic netušící mladé lidi nahnal do domu, aby dům spolu s nimi podrobil zátěžovému testu? Pokušení, láska, žárlivost, nedůvěra, nenávist – emoce mezi hlavními hrdiny rostou a začíná jít o život. Zuzaně, sousedovi, Andrejovi, nebo snad všem?„Důvěrný nepřítel byl pro mě malý zázrak. Od prvního přečtení scénáře, který je na česko-slovenské poměry velmi odvážný a originální, přes setkání s režisérem, kameramanem a herci až po samotnou realizaci. Ta sice nebyla vždy jednoduchá, ale po každém natáčecím dni jsem měla pocit, že vzniká něco výjimečného. A doufám, že ten pocit budou mít i diváci,“ říká Gabriela Marcinková. Premiéra snímku Důvěrný nepřítel je naplánována na začátek příštího roku.Alžběta PlívováVedoucí Komunikace a PR, tisková mluvčíČeská televize Oficiální text distributora.

Kalendář akcí
<< březen 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuálně

Velikonoční trh na Masarykově náměstí

30. března od 9 do 17 hodin
Zveme na velikonočně laděný řemeslný trh s kulturním programem. Čeká na vás pletení pomlázek, výroba velikonočních dekorací, koledníci na chůdách, dudácká kapela, velikonoční pohádka pro děti a spousta dalšího. Přijďte přivítat svátky jara na Masarykovo náměstí v Třeboni!

Velikonoční pohádka ze zahrádky

30. března v 15.30
Je jaro a to má paní Příroda své rozmary. Chvilku je zima, chvilku svítí sluníčko, nebo padá sníh. Ovšem jaro už je opravdu cítit ve vzduchu. A s jarem přichází Velikonoce, nejkrásnější svátky jara. A tak není divu, že na zahrádce už jsou všichni celí nedočkaví. A nejvíc malý Péťa Zahrádka, který tam s babičkou všechno chystá. Pohádka pro děti na velikonoční sobotní odpoledne.

... přejít do archivu aktualit