Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Chata na prodej

Datum konání akce:14.8.2018
Čas konání:17:00 - 18:17
Cena:130 - 140 Kč
Místo:Kino Světozor
On-line:Akce již proběhla a nelze se přihlásit

Rodiče prodávají starou rodinnou chatu, pro kterou už nemají využití. Před předáním chaty novému majiteli se však matka (Ivana Chýlková) zarazí, co by to byli za rodinu, kdyby na chatě neuspořádali poslední pořádnou rodinnou slezinu? Zbytek rodiny neprojevuje přílišné nadšení, rodinná setkání bývají vždy dost náročná.Děda (Jan Kačer) už je duchem spíše nepřítomen, otec (David Vávra) rodinné akce odmítá, syn (Jan Strejcovský) je věčně přiopilý a ironicky glosuje svět kolem sebe včetně rozpadajícího se vztahu s jeho přítelkyní (Judit Bárdos). Jediná babička (Jana Synková) má opravdový zájem, ale pokládá všem až příliš upřímné dotazy. Dcera (Tereza Voříšková), stále pochybující o svém životě, na chatu pozve svého úspěšného německého přítele (Michael Pitthan), který se jediný na rodinný výlet těší. Představa rodinné idyly rychle skončí. Opravdové dobrodružství začne těsně nad ránem, když rodina zjistí, že se kamsi vytratil dědeček. Stopy vedou do lesa…Natáčelo se ve skutečné chatě v Posázaví, kromě toho v Pyšelích, Hořicích v Podkrkonoší, kolem Českého Šternberka a poblíž Dobříše. Dle slov Tomáše Pavlíčka filmaři hledali lokace, které budou vhodné pro natáčení, ale současně trvali na tom, aby měly své specifické kouzlo. „Dost nám v tom pomohlo počasí a roční doba. Věřím, že tak magicky prosluněný podzim v českém filmu už dlouho nebyl,“ říká režisér Tomáš Pavlíček. „Ivanka Chýlková mi hrála maminku už asi třikrát v životě, což nechápu, vzhledem k našemu výškovému rozdílu, který je asi tři metry. Ale ona říkala, že si takto vysoká připadá normálně a já si koneckonců také normálně připadám takhle malá. Máme se hodně rády, Ivanka mě zná od mých patnácti let. Téma filmu se dotýká i mě osobně, protože je to náhled do absolutně šílené rodiny a moje rodina je podobná. Vyznačuje se tím, že se všichni hodně milujeme, ale zároveň i hodně nesnášíme. Na mojí rodině je zvláštní, že se sice hádáme, ale přesto se nás sejde pětadvacet či třicet příbuzných a spolu vydržíme“, říká o své roli Tereza Voříšková. „Je to temperamentní, vyhraněná rodina a mně to vlastně vyhovuje. Tohle se mi na ni líbí oproti jiným rodinám, které se sejdou u jídla a řeknou si, že to bylo pěkné, dobré a zase se rozejdou, to mi naopak přijde takové smutné. Tato filmová rodina má svoji jiskru a temperament, baví mě to“, popisuje filmovou rodinu Ivana Chýlková. „Překvapivě zde hraju otce a cítím se u toho jako bych byl doma, v podstatě bych mohl chodit i v tom oblečení, ve kterém chodím na chalupě. Svým způsobem by scénář ani nemusel být napsaný, protože v něm mám mnohdy dialogy, které plynou stejně, jako když diskutuji s manželkou o nějakém problému v naší rodině“, tvrdí o své roli otce David Vávra.Česká televize Oficiální text distributora.

Kalendář akcí
<< březen 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuálně

Velikonoční trh na Masarykově náměstí

30. března od 9 do 17 hodin
Zveme na velikonočně laděný řemeslný trh s kulturním programem. Čeká na vás pletení pomlázek, výroba velikonočních dekorací, koledníci na chůdách, dudácká kapela, velikonoční pohádka pro děti a spousta dalšího. Přijďte přivítat svátky jara na Masarykovo náměstí v Třeboni!

Velikonoční pohádka ze zahrádky

30. března v 15.30
Je jaro a to má paní Příroda své rozmary. Chvilku je zima, chvilku svítí sluníčko, nebo padá sníh. Ovšem jaro už je opravdu cítit ve vzduchu. A s jarem přichází Velikonoce, nejkrásnější svátky jara. A tak není divu, že na zahrádce už jsou všichni celí nedočkaví. A nejvíc malý Péťa Zahrádka, který tam s babičkou všechno chystá. Pohádka pro děti na velikonoční sobotní odpoledne.

... přejít do archivu aktualit