Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Třeboňská nocturna: Ch. Poullain, Š. Markovič, M. Krč

Datum konání akce:14.7.2022
Čas konání:22:00 - 23:30
Místo:TUNEL music bar
Organizátor:Třeboňská Nocturna, z.s.

Chantal Poullain

Štěpán Markovič – saxofon

Martin Krč - klávesy

Program:

La Caroussel - Dan Fikejs- Chantal Poullain

Coin de rue - Charles Trenet             

Co s námi bude dál - Cali                                         

J´ suis dans la déche - M. Lukinel/L. Poll - R. Asso

J´attendrai - Dino Olivieri - Luis Poteral

La Javanaise - Serge Cainsbourg                             

Bla bla bla - Dan Fikejz - Chantal Poullain

Deux au monde - Benjamin Biolay              

Les Feuilles Mortes - Joseph Kosma - Jacgues Prévert

Romance - Joseph Kosma - A. Bassis

La Reine - Václav Kameník - Vendula Drager

Que reste-t-il de nos aours - Charles Trenet - Charles Trenet/Léo Chauliac

 

Celovečerní koncert francouzských šansonů v podání Chantal Poullain v doprovodu tria po vedením  známého jazzového hudebníka Štěpána Markoviče.

Neopakovatelný hlas Chantal ve spojení se excelentními hudebníky je nádherným koncertním zážitkem.
Chantal  svůj hlas propůjčila některým klasickým šansonovým kouskům a k tomu přidala i některé své vlastní skladby. Doprovod jí dělá Štěpán Markovič, slovutný saxofonista se skupinou. Té dominuje především klavír Ondřeje Kabrny, který rozehrává různé osudové nálady. Nutno podotknout, že jazzovému naturelu je učiněno za dost ve dvou instrumentálkách Dolphin Dance a Voyage.
Šansony jsou vybrány jako soubor různých nálad. Je pravda, že obecně jsou známy především jako představitelé romantických nálad. Tak je tomu zcela evidentně např. v Romanci, která odkazuje k hitu Charlese Treneta La romance de Paris, což ovšem původně byla spíše zábavná píseň. Píseň J´attendrai byla na úvod zvolena perfektně. Snoubí jak romantické nálady, tak jistou rozvernou hravost. Song jakoby prozřel v podání Chantal do dnešní doby. Právě jistý nadhled ve zpěvu i hudebních aranžích ho dělá v současnosti akceptovatelný.
Kam až může šanson dospět v zábavnosti, dokazuje píseň BlablablaChantal popouští uzdu své recitátorské schopnosti dané dlouhou zkušeností v divadle. S perfektně zvládnutou dramatičností v hlase předkládá posluchači francouzský text. K šansonu patří také neodmyslitelně vášeň. Zpěvačka ji propůjčuje vrcholně do písně J´suisdans la déche. V jejím podání skladba opět obživla a hlavní interpretka zde předvádí svůj obvyklý recitátorský talent doplněný jedinečnou dramatičností. Opět se nabízí srovnání s původní představitelkou Marií-Louise Damienovou, jak stejná píseň funguje v rozmezí dlouhých desetiletí s odlišnými hlasy i dramatickým ztvárněním. 

 

Chantal Poullain – to je nezaměnitelný hluboko posazený hlas, lahodná francouzština, jazzově laděná kapela pod vedením Štěpána Markoviče a atmosféra sladké Francie.

Francouzský šarm a elegance, hluboký charismatický hlas-  to je pro nás Chantal Poullain.
Šašek a královna - legendární divadelní a filmová hra, v které účinkovala s bývalým partnerem Bolkem Polívkou ji proslavila v České republice.
Herečka francouzského původu, vystudovala divadelní akademii v Ženevě, poté studovala v Anglii, hrála v několika francouzských a švýcarských filmech.
Hrála v Divadle Na provázku, divadle Bolka Polívky, divadle Ungelt.
Chantal Poullain zpívá svoje vlastní písně, ale také tradiční francouzské šansony v doprovodu Tria Štěpána Markoviče, s šarmem jí vlastním. Koncertem provází Chantal Poullain v češtině a díky svému charismatu okouzlí publikum, jak to umí jen ona.
V roce 1993 založila nadaci Archa, která je symbolem pomoci a záchrany dětem v dětských nemocnicích a léčebnách formou oprav a rekonstrukcí objektů, tak aby se děti v příjemném prostředí rychleji uzdravovaly.


Kalendář akcí
<< březen 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuálně

Velikonoční hrkání v Třeboni

28. - 30. března
V Třeboni již pátým rokem budou doplňovat velikonoční obřady v místním chrámu sv. Jiljí a Panny Marie Královny tematicky zaměřené průvody hrkání. Cílem je přenést atmosféru křesťanských Velikonoc do veřejného prostoru.

Velikonoční trh na Masarykově náměstí

30. března od 9 do 17 hodin
Zveme na velikonočně laděný řemeslný trh s kulturním programem. Čeká na vás pletení pomlázek, výroba velikonočních dekorací, koledníci na chůdách, dudácká kapela, velikonoční pohádka pro děti a spousta dalšího. Přijďte přivítat svátky jara na Masarykovo náměstí v Třeboni!

Velikonoční pohádka ze zahrádky

30. března v 15.30
Je jaro a to má paní Příroda své rozmary. Chvilku je zima, chvilku svítí sluníčko, nebo padá sníh. Ovšem jaro už je opravdu cítit ve vzduchu. A s jarem přichází Velikonoce, nejkrásnější svátky jara. A tak není divu, že na zahrádce už jsou všichni celí nedočkaví. A nejvíc malý Péťa Zahrádka, který tam s babičkou všechno chystá. Pohádka pro děti na velikonoční sobotní odpoledne.

... přejít do archivu aktualit