Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Třeboňská nocturna: M. Bačová, H. Šuková, K. Košárek

Datum konání akce:13.7.2022
Čas konání:19:30 - 20:30
Místo:Divadlo J. K. Tyla
Organizátor:Třeboňská nocturna
Více informací:další info

Martina Bačová – housle                            

Hana Šuková – lesní roh                             

Karel Košárek – klavír                                

 

Program:

Ludwig van Beethoven (1770-1827)          

Romance G dur, op. 40

32 variací c moll, WoO 80

 

Johannes Brahms (1833-1897)

Scherzo c moll, WoO 2

Trio Es dur, op. 40

Andante

Scherzo. Allegro – Trio. Molto meno Allegro

Adagio město

Finale. Allegro con brio

Martina Bačová studovala na Janáčkově konzervatoři v Ostravě, na Pražské konzervatoři a na Vysoké škole C. M. Webera v Drážďanech. Už od dětství se úspěšně prosazovala v interpretačních soutěžích, účastnila se mezinárodních mistrovských kurzů, vystoupila na festivalech ve své vlasti i v zahraničí, koncertuje s předními domácími orchestry, spolupracuje s Českým rozhlasem a Českou televizí. Kromě kmenového repertoáru se ráda zaměřuje také na hudbu 20. století. Natočila sólové CD „Elegantní provokace“ s nahrávkami skladeb Otmara Máchy, Leoše Janáčka, George Enesca a Bély Bartóka a její nahrávka získala ve Velké Británii ocenění časopisu International Record Review.

 

Hana Šuková pochází z Městce Králové, žije v Poděbradech. Vystudovala Pražskou konzervatoř a ve studiu hry na lesní roh pokračovala v Berlíně na Univerzitě umění. Vystupuje s domácími i německými orchestry (Deutsches Kammerorchester, Berliner Symphoniker), spolupracuje s komorními soubory jako PhilHarmonia Octet a dalšími formacemi. Vyučuje na Gymnáziu a Hudební škole hlavního města Prahy.

 

Karel Košárek vystudoval konzervatoř v Kroměříži a Akademii múzických umění v Praze, studia završil v Dallasu v Texasu. Je laureátem řady mezinárodních soutěží, vystupuje na pódiích mnoha zemí, na mezinárodních hudebních festivalech, v recitálech i s předními orchestry doma i za hranicemi, s řadou sólistů také jako klavírní doprovazeč, a s komorními soubory (Škampovo kvarteto, Baborák Ensemble aj.). Nahrává pro několik gramofonových firem, jeho CD se skladbami Bohuslava Martinů pro Supraphon obsahuje několik skladeb nahraných vůbec poprvé. V repertoáru má klavírní koncerty George Gerschwina, Benjamina Brittena, Jeana Francaixe a také v recitálech uvádí rád neběžný repertoár. Jak nedávno napsal Košárkův kolega, klavírista Jan Dušek: „Karel Košárek nepatří ke klavíristům, na které se chodí pro jejich renomé a věhlas bez ohledu na to, co a jak hrají. Není mediálně známou osobností, kterou vídáme pravidelně na televizních obrazovkách nebo titulních stránkách magazínů. Není to zkrátka interpret, který přece ‚musí hrát dobře‘. On dobře jednoduše hraje.“ (klasikaplus.cz)

 


Kalendář akcí
<< březen 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuálně

Velikonoční hrkání v Třeboni

28. - 30. března
V Třeboni již pátým rokem budou doplňovat velikonoční obřady v místním chrámu sv. Jiljí a Panny Marie Královny tematicky zaměřené průvody hrkání. Cílem je přenést atmosféru křesťanských Velikonoc do veřejného prostoru.

Velikonoční trh na Masarykově náměstí

30. března od 9 do 17 hodin
Zveme na velikonočně laděný řemeslný trh s kulturním programem. Čeká na vás pletení pomlázek, výroba velikonočních dekorací, koledníci na chůdách, dudácká kapela, velikonoční pohádka pro děti a spousta dalšího. Přijďte přivítat svátky jara na Masarykovo náměstí v Třeboni!

Velikonoční pohádka ze zahrádky

30. března v 15.30
Je jaro a to má paní Příroda své rozmary. Chvilku je zima, chvilku svítí sluníčko, nebo padá sníh. Ovšem jaro už je opravdu cítit ve vzduchu. A s jarem přichází Velikonoce, nejkrásnější svátky jara. A tak není divu, že na zahrádce už jsou všichni celí nedočkaví. A nejvíc malý Péťa Zahrádka, který tam s babičkou všechno chystá. Pohádka pro děti na velikonoční sobotní odpoledne.

... přejít do archivu aktualit