Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Carmina Vetera

Pražský komorní balet s novým komponovaným programem na motivy starých lidových písní v choreografickém ztvárnění Petra Zusky.

Datum konání akce:12.10.2021
Čas konání:19:00 - 20:00
Místo:
Organizátor:Odbor kultury a cestovního ruchu města Třeboně
On-line:Akce již proběhla a nelze se přihlásit

Představení je přeloženo z 15. dubna a 10. listopadu 2020, dříve zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

Do Třeboně zavítá špičkový soubor Pražský komorní balet s novým komponovaným programem na motivy starých lidových písní v choreografickém ztvárnění Petra Zusky. Lidová píseň, poezie a etnická hudba všeobecně je jakousi červenou nití, která se vine jeho tvorbou od samotných začátků. Večer s názvem Carmina Vetera (Staré písně) je složen ze starých písní v podání a úpravách Jiřího Pavlici s Hradišťanem (Ej lásko), východoslovenských a ukrajinských balad v podání košického dua Vyšívanka *(Lyrická), písní z alba Písničky z roku raz dva Jiřího Tichoty se Spirituál kvintetem (Růže). Ve skladbě Fo(u)r one sólistka tančí v doprovodu indických, irských, arabských a židovských balad.

*Upozornění pro diváky: V rámci třeboňského vystoupení PKB bude z technických důvodů choreografie "Lyrická" nahrazena choreografií "Musica Slovaca" z dílny Pavla Šmoka.
Předprodej vstupenek již probíhá v Turistickém informačním centru Třeboň na Masarykově nám. 1.

 

Divadelní představení se mohou konat pro nejvýše 1000 diváků.

Pokud je přítomno více než 20 osob, musí všichni diváci starší 12 let prokázat splnění jedné z následujících podmínek vstupu: prodělání laboratorně potrvzeného onemocnění covidem-19 v době ne delší než 180 dnů přede dnem návštěvy divadla, aplikaci očkování proti covidu-19, přičemž od poslední dávky vakcíny (druhé u dvoudávkových vakcín, první u jednodávkových vakcín), musí uplynout nejméně 14 dní.

U dětí mladších 18 let, osob s kontraindikací k očkování a osob rozočkovaných lze k prokázání použít i RT-PCR test starý nejvýše 72 hodin.

Výše zmíněná pravidla neplatí pro divadelní představení, kterých se účastní výhradně žáci nebo studenti z jedné školy a jejich dozor, nebo taková školní skupina používá vyhrazené prostory a nepřijde tak do kontaktu s ostatními osobami účastnícími se představení.

Navíc všichni přítomní musí mít po celou dobu nasazený respirátor bez výdechového ventilu min. třídy FFP2 (KN95 / N95).

Zdroj: https://covid.gov.cz/situace/kultura/divadla


Kalendář akcí
<< březen 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuálně

Velikonoční hrkání v Třeboni

28. - 30. března
V Třeboni již pátým rokem budou doplňovat velikonoční obřady v místním chrámu sv. Jiljí a Panny Marie Královny tematicky zaměřené průvody hrkání. Cílem je přenést atmosféru křesťanských Velikonoc do veřejného prostoru.

Velikonoční trh na Masarykově náměstí

30. března od 9 do 17 hodin
Zveme na velikonočně laděný řemeslný trh s kulturním programem. Čeká na vás pletení pomlázek, výroba velikonočních dekorací, koledníci na chůdách, dudácká kapela, velikonoční pohádka pro děti a spousta dalšího. Přijďte přivítat svátky jara na Masarykovo náměstí v Třeboni!

Velikonoční pohádka ze zahrádky

30. března v 15.30
Je jaro a to má paní Příroda své rozmary. Chvilku je zima, chvilku svítí sluníčko, nebo padá sníh. Ovšem jaro už je opravdu cítit ve vzduchu. A s jarem přichází Velikonoce, nejkrásnější svátky jara. A tak není divu, že na zahrádce už jsou všichni celí nedočkaví. A nejvíc malý Péťa Zahrádka, který tam s babičkou všechno chystá. Pohádka pro děti na velikonoční sobotní odpoledne.

... přejít do archivu aktualit