Pojeďte s námi do Schremsu - zájezd

Datum konání akce:15.6.2019
Čas konání:09:00 - 19:00
Cena:100 Kč
Místo:
Organizátor:Město Třeboň
On-line:Akce již proběhla a nelze se přihlásit

Město Třeboň pořádá jednodenní výlet do partnerského rakouského města Schrems, který se uskuteční v sobotu 15. června.
Odjezd z Třeboně z nádvoří městského úřadu je plánován v 9 hodin, předpokládaný návrat je do 19 hodin. Na programu je návštěva Muzea umění Waldviertel, které záživnou formou představuje jak umění, tak dějiny, vědu a tvořivost pro všechny věkové skupiny. Kolem muzea se nachází okouzlující zážitkový Park skulptur. Jedná se o park s velkými malovanými sochami, tajemnými kamennými místy, ohromujícím divadlem pod širým nebem, kaplí sv. Marie a nebeskými sloupy. Park je zároveň v létě využíván k nejrůznějším akcím pro děti, mládež i dospělé (interaktivní prohlídky, workshopy, pečení chleba ve venkovní peci, atd.), takže ani Vaše děti se tu rozhodně nudit nebudou. Dále je plánovaná návštěva Podvodní říše (UnterWasserReich), kde na Vás čeká zážitková, interaktivní výstava v českém jazyce i vodní zahrada s vydřím výběhem. Součástí prohlídky bude i krmení vyder a promítání záběrů podvodního mikrosvěta. Navštívit můžete také sousední přírodní park Hochmoor Schrems, ve kterém okusíte kouzlo waldviertelské krajiny a rašelinišť. Z dvacet metrů vysokého nebeského žebříku (Himmelsleiter) je skvělý výhled na vrcholky stromů a třpytivou vodní hladinu rašeliniště.
Cena výletu: 100 Kč/dospělý, děti do 15 let zdarma (rezervace míst nutná). V ceně výletu není zahrnuté vstupné ani cestovní pojištění. Partnerské město Schrems poskytne všem účastníkům zájezdu v rámci tohoto projektu speciální zvýhodněné vstupné.
Výlet je možné zakoupit od 1. 5. 2019 v Turistickém a informačním centru na Masarykově náměstí v Třeboni nebo online na www.itrebon.cz/schrems.

Výlet je pořádán v rámci projektu "Historie spolupráce partnerských měst Třeboň a Schrems", který je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj z Programu INTERREG V-A Rakousko-Česká republika. Felixbrunnen Schrems

Kalendář akcí
<< duben 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuálně

Květinová výstava Amaryllis a hudba

6.-21. dubna 2024
16. ročník jarní květinové výstavy vás zavede do světa hudby. Od roku 1660, kdy do Třeboně přichází Jan Adolf I. ze Schwarzenbergu, budeme postupovat staletími, nahlédneme i do života Bedřicha Smetany a putování časem zakončíme ve zlaté éře charlestonu. Krásná květinová aranžmá doplní hudební dekorace a textilní výrobky v art-quilt a patchwork designu.

... přejít do archivu aktualit