Zpěváci z amerického Marylandu v Třeboni

Třeboňské Divadlo J. K. Tyla bude 9. dubna hostit pěvecký sbor Sherwood High School Chamber Singers. Americký středoškolský sbor pochází z města jen 30 minut jízdy vzdáleného od Washingtonu. Za hranice USA nevyráží poprvé. Do Třeboně přiveze různorodý repertoár – evropské renesanční madrigaly, americké spirituály, tradiční hudbu ze světa i současné skladby a capella.

Datum konání akce:9.4.2019
Čas konání:19:30 - 21:00
Cena:80 - 50 Kč
Místo:
Organizátor:PhDr. Luděk Švejcar
On-line:Akce již proběhla a nelze se přihlásit

Třeboňské Divadlo J. Kajetána Tyla bude 9. dubna hostit pěvecký sbor Sherwood High School Chamber Singers. Americký středoškolský sbor pochází z města jen 30 minut jízdy vzdáleného od Washingtonu. Za hranice USA nevyráží poprvé. Do Třeboně přiveze různorodý repertoár – evropské renesanční madrigaly, americké spirituály, tradiční hudbu ze světa i současné skladby a capella.

The Sherwood High School Chamber Choir z Marylandu vyráží na mezinárodní turné tradičně, v posledních dvou letech například navštívil několik míst v Kanadě a Itálii.
Repertoár sboru je velice rozmanitý, obsahuje například evropské renesanční madrigaly, americké spirituály, tradiční hudbu kultur různých koutů světa nebo také současné skladby a capella. Když členové sboru zrovna nezpívají, připravují se na své univerzitní studium v různorodých oborech - od medicíny, přes inženýrství, enviromentální vědu až po vrcholový sport. Většina studentů se zároveň věnuje tanci, zpěvu nebo hře ve školní kapele, která má více než padesátiletou historii.
Ředitel a dirigent sboru Mike Maddox vede hudební výchovu ve státních školách v Marylandu od roku 2009. Bakalářský i magisterský titul v oblasti hudebního vzdělávání získal na University of Maryland, kde intenzivně studoval zpěv se známým bass-barytonistou François Loup. Během studií zpíval s univerzitním komorním sborem. Navzdory radosti, které mu profesionální zpívání a občasné hry na kytaru a bicí přinášely, shledává učení studentů na Sherwood High School za nejvíce naplňující. Vede nejen dva sbory, ale učí také hru na kytaru a hudební teorii na univerzitě. Je hlavou projektu Rock‘ n’ Roll Revival Show, který v rámci šesti jarních koncertů každoročně zaplňuje hlediště s tisícovkou. V představení vystupuje okolo 300 studentů.
Koncert pořádá Odbor kultury a cestovního ruchu Města Třeboně a The Prague Concert Co. s.r.o.

Více informací na: www.SherwoodMusic.info

Kalendář akcí
<< březen 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031