Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Tato stránka není veřejná !

Myslivecká Třeboň

V sobotu 11. srpna bude Třeboň plná myslivců. Už po sedmé se tu koná Myslivecká Třeboň, kterou v kostele Panny Marie Královny zahájí v devět hodin Svatohubertská troubená a zpívaná mše. Zámecký park bude patřit chovatelům retrieverů, cvičeným králíkům, pejskům a sokolníkům. Pokud nevíte, jak těžký je život myslivecký, poslechněte si rapperský kus Lumíra Tučka na konci této pozvánky.

Datum: 1.1.1970 | Zhlédnuto: x

Tradiční akce Myslivecká Třeboň přivítá na hlavní scéně na Masarykově náměstí imitátory hlasů zvěře, lovecké trubače z Česka a Bavorska, sokolníky, desítky plemen loveckých psů. Na nádvoří Divadla J. K. Tyla si děti otestují své znalosti z lesní pedagogiky.

Nebudou chybět gastronomické speciality, které připraví prodejci na náměstí a některé třeboňské restaurace, ochutnávka oceněných Regionálních potravin, otevřen bude řemeslný trh i myslivecké tržiště.

Do zámeckého parku se sjedou chovatelé retrieverů všech šesti plemen. Z celé republiky jich do Třeboně na klubovou výstavu dorazí více než dvě stovky. Nejen děti tu určitě budou obdivovat sokolnické ukázky, jedinečný králičí parkur Lady Šípové - Králičí hop, a pejsky Elišky Brabcové, kteří při plnění disciplíny agility zázračně překonávají nejrůznější překážky.

-----------------------------------------------------------------------------

Město Třeboň, časopis Myslivost, Českomoravská myslivecká jednota, Klub autorů, Klub vábičů, Klub trubačů a Rytířský řád Sv. Huberta

zvou na sedmý ročník akce

MYSLIVECKÁ TŘEBOŇ, sobota 11. srpna 2018

Kostel Panny Marie Královy a sv. Jiljí

9.00 Svatohubertská troubená a zpívaná mše

9:45 průvod na Masarykovo náměstí

 

Masarykovo náměstí

10.00 slavnostní zahájení, středověké sokolnictví, agility, králičí hop, Klubová výstava retrieverů, /pozvánky do zámeckého parku/, prezentace oceněných Regionálních potravin

10.30 koncert absolventů kurzu loveckých trubačů

11.15 představení plemen loveckých psů, ing. Jan Kubeš

12.15 ukázky vábení zvěře a hlasů ptáků a savců, Pavel Kumžák,  myslivecké zvyky a tradice, Oldřich Tripes  

13.00 Jagdhornbläser Grafenau, myslivečtí trubači z Bavorska

13.45 agility, středověké sokolnictví, králičí hop, /pozvánky do zámeckého parku/, prezentace oceněných Regionálních potravin

14.15 ukázky vábení zvěře a hlasů ptáků a savců, Pavel Kumžák

15.30 TŘEBOŇSKÁ DVANÁCTKA, koncert

po celý den prodej mysliveckých potřeb, speciality zvěřinové kuchyně, prezentace a ochutnávky oceněných Regionálních potravin, řemeslný trh

 

Nádvoří Divadla J. K. Tyla

10.00-16.00 Myslivecká pedagogika

 

Velké zámecké nádvoří

12:30 Koncert absolventů kurzu loveckých trubačů

 

Zámecký park

9.00 – 14.00 Klubová výstava retrieverů

11.00, 12.15, 14.45 historické sokolnictví, Daniel Pražák

11.30, 12.45, 15.15 Králičí hop, Lada Šípová, králičí parkur

12.00, 14.30, 15.45 Agility, Eliška Brabcová, psí překážková dráha


Tato stránka není veřejná !
Aktuality

Velikonoční trh na Masarykově náměstí

30. března od 9 do 17 hodin
Zveme na velikonočně laděný řemeslný trh s kulturním programem. Čeká na vás pletení pomlázek, výroba velikonočních dekorací, koledníci na chůdách, dudácká kapela, velikonoční pohádka pro děti a spousta dalšího. Přijďte přivítat svátky jara na Masarykovo náměstí v Třeboni!

Velikonoční pohádka ze zahrádky

30. března v 15.30
Je jaro a to má paní Příroda své rozmary. Chvilku je zima, chvilku svítí sluníčko, nebo padá sníh. Ovšem jaro už je opravdu cítit ve vzduchu. A s jarem přichází Velikonoce, nejkrásnější svátky jara. A tak není divu, že na zahrádce už jsou všichni celí nedočkaví. A nejvíc malý Péťa Zahrádka, který tam s babičkou všechno chystá. Pohádka pro děti na velikonoční sobotní odpoledne.

... přejít do archivu aktualit