Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Výstava Miloslava Kocmicha- obrazy, kostýmní návrhy

kocmich
Datum konání akce:23.11.2015 - 26.3.2016
Čas konání:00:00
Místo:Foyer Divadla J.K. Tyla

Není každé představení o „císařových nových šatech“, tak zní název výstavy, kterou připravil odbor kultury a cestovního ruchu města Třeboně ve foyer Divadla J. K. Tyla v Třeboni.

Výstava mapující profesní stránku Miloslava Kocmicha bude svým návštěvníkům zpřístupněna vždy 30 min. před zahájením kulturních akcí konaných v Divadle J. K. Tyla nebo individuálně po domluvě na tel. 384721169.

 

Miloslav Kocmich působil v průběhu své profesní kariéry střídavě jako výtvarník kostýmů, scén a loutek, herec, umělecký malíř a mistr výroby v Jihočeském divadle a Malém divadle. Vytvářením divadelních scén, kostýmů a tvorbě loutek se věnuje také v současnosti.

K momentům umělecké tvorby je třeba zmínit 26 výstav obrazů a 62 inscenačních výprav, které byly součástí divadelních scén v Malém a Jihočeském divadle v Českých Budějovicích, divadle F. X. Šaldy v Liberci, ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti, divadle D111, divadle v Hluboké nad Vltavou, divadelních hrách v zahraničí (Německo, Řecko) a her připravovaných agenturou Kultur-kontakt. Mezi jeho další tvorbu patří návrhy interiérů i exteriérů a jejich realizace, designer CzechTrade, uspořádal několik módních přehlídek vlastních modelů. V letech 1995 až 1998 vytvářel kostýmy Taneční skupině „Na tenkém ledě“. K několika filmům vytvářel make-up a jako vizážista působí doposud.

V současné době se zabývá reklamou a produkcí, vytváří líčení k několika divadelním představením, návrhům designu obuvi, návrhům motivů na tetování, připravuje výstavu svých obrazů a v neposlední řadě pracuje jako scénograf na muzikálu Cyrano premiérovaným v prosinci 2015 s hudebním zpracováním Vojtěcha Adamčíka.

Máte-li zájem o koupi vystavených obrazů, kontaktujte jejich autora na tel. 605 579 306.


Kalendář akcí
<< duben 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuálně

Květinová výstava Amaryllis a hudba

6.-21. dubna 2024
16. ročník jarní květinové výstavy vás zavede do světa hudby. Od roku 1660, kdy do Třeboně přichází Jan Adolf I. ze Schwarzenbergu, budeme postupovat staletími, nahlédneme i do života Bedřicha Smetany a putování časem zakončíme ve zlaté éře charlestonu. Krásná květinová aranžmá doplní hudební dekorace a textilní výrobky v art-quilt a patchwork designu.

Brány památek dokořán v Třeboni

20. dubna
Třeboň se zapojuje i do letošního ročníku celorepublikové akce k Mezinárodnímu dni památek. Bude zpřístupněna zámecká trasa C (konírna, psí kuchyně a kasematy), ve vodárenské věži Na Kopečku proběhnou komentované prohlídky galerie buddhistického umění a ve věži staré radnice na Masarykově náměstí uvidíte novou výstavu fotografií věnovanou třeboňským věžím.

Vycházka do přírodního parku Homolka-Vojířov

5. května v 9:00
Dům přírody Třeboňska zve na vycházku do oblasti přírodního parku Homolka-Vojířov s místním znalcem Vladimírem Bednářem. Sraz účastníků je v 9 hodin před hotelem Peršlák u Nového Vojířova, odkud se vydají po lesních cestách do přírodní rezervace Fabián. Trasa vycházky měří cca 13 km a účast je zdarma. Bližší informace podá V. Bednář na tel. 721 042 567.

Štěpán Kojan (KEKS) a Bárka - Benefiční koncert pro Vydru

24. dubna v 19.00
Přijďte na benefiční koncert do divadla J. K. Tyla a podpořte Ekocentrum Vydra, které provozuje Záchrannou stanici pro volně žijící živočichy v Třeboni. Příjemný hudební zážitek a podpora dobré věci, to je přece skvělá kombinace. Součástí akce bude také prodejní výstava fotografií přírody třeboňského fotografa Kryštofa Bartušky.

... přejít do archivu aktualit