Svatojánská barokní slavnost

Rok 2017 je vyhlášen rokem baroka. V sobotu 24. června se proto můžete těšit na večerní Svatojánskou barokní slavnost, která nabídne hudebně taneční představení v divadle J.K.Tyla a barokní scenérii s dobovým ohňostrojem v zámeckém parku. Svatojánská noc bude plná hudby, tance a barokní nádhery!

Datum konání akce:24.6.2017
Čas konání:20:30 - 23:00
Cena:145 - 290 Kč
Místo:Divadlo J. K. Tyla
Organizátor:Odbor kultury a cestovního ruchu
On-line:Akce již proběhla a nelze se přihlásit

Rok 2017 je vyhlášen rokem baroka. V sobotu 24. června se proto můžete těšit na Svatojánskou barokní slavnost, která nabídne hudebně taneční představení v divadle J.K.Tyla a barokní scenérii s dobovým ohňostrojem v zámeckém parku. Svatojánská noc bude plná hudby, tance a barokní nádhery!

Atmosféru slavností u šlechtického dvora zprostředkuje návštěvníkům hudebně taneční představení v divadle, kde uslyší barokní hudbu v interpretaci souboru Plaisirs de Musique. Po představení budou návštěvníci odvedeni z divadla do zámeckého parku, kde se vznešená společnost bude bavit dále - uvidí krásné dámy a statečné kavalíry, kteří možná svedou souboj o srdce své vyvolené. Svatojánská noc bude slavnostně zakončena barokním ohňostrojem.

O účinkujících

Soubor staré hudby PLAISIRS DE MUSIQUE se specializuje na autentickou interpretaci hudby starších stylových období na dobové nástroje. Pod uměleckým vedením Jana Čižmáře se věnuje interpretaci hudby od 15. do 19. století. Jeho členy jsou přední evropští profesionální hudebníci specializující se na starou hudbu. Projekty souboru nejsou výhradně hudební, ale zahrnují i spolupráci na operních realizacích, recitály se zpěváky, herci i tanečníky.

Soubor historických tanců CAMPANELLO z třeboňského zámku má v repertoáru tance z období gotiky, renesance, baroka i 19. století. Jsou mezi nimi jak původní rekonstrukce, tak i oblíbené novější taneční choreografie. Jejich taneční vystoupení i hrané scénky ze života šlechty oživují prostory zámku v Třeboni téměř 20 let.

Skupina historického šermu CORBEAU z Třeboně předvádí umění boje od dob gotických po časy barokní.

JIŘÍ HONC má více než dvacetiletou zkušenost v přípravě ohňostrojů a pyrotechnických efektů k různým příležitostem. Jeho specializací jsou barokní ohňostroje, kde čerpá z dobových pramenů, aby co nejvěrněji přiblížil divákům atmosféru velkolepých slavností 17.století. Upozornění: Zasedací pořádek je platný pouze pro část pořadu uváděnou v divadle J. K. Tyla. Místa na přístavcích nejsou číslována!

Kalendář akcí
<< duben 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuálně

Květinová výstava Amaryllis a hudba

6.-21. dubna 2024
16. ročník jarní květinové výstavy vás zavede do světa hudby. Od roku 1660, kdy do Třeboně přichází Jan Adolf I. ze Schwarzenbergu, budeme postupovat staletími, nahlédneme i do života Bedřicha Smetany a putování časem zakončíme ve zlaté éře charlestonu. Krásná květinová aranžmá doplní hudební dekorace a textilní výrobky v art-quilt a patchwork designu.

... přejít do archivu aktualit