Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Lída Baarová 2D

Datum konání akce:1.4.2016
Čas konání:20:00 - 21:50
Cena:130 Kč
Místo:Kino Světozor
On-line:Akce již proběhla a nelze se přihlásit

Česká herečka Lída Baarová je v roce 1934 pozvána do berlínských filmových ateliérů Babelsberg, považovaných za evropský Hollywood. Po počátečních potížích nakonec okouzlí i davy fanoušků v celém Německu. Tisk ji vynese na titulní strany jako jednu z nejkrásnějších žen Evropy. Užívá si slávy i náklonnosti Gustava Fröhlicha, tehdejšího idolu všech německých žen. Ten je nejen jejím partnerem před kamerou, ale stane se i jejím milencem. Obdiv neskrývá ani sám Hitler, který po návštěvě ateliérů Baarovou pozve k soukromé audienci na Říšském kancléřství. Hvězda Baarové strmě stoupá. Lída s Fröhlichem se nastěhují do luxusní vily na prestižní berlínské adrese. Aniž tuší, že mají tak významného souseda – pána filmového průmyslu, ministra propagandy Goebbelse. Goebbels je k sobě začne zvát na vyhlášené večírky za účasti umělecké i politické smetánky. A při nich postupně vtahuje Baarovou do svých „ďábelských" sítí. Fröhlich žárlí a po jednom z mnoha dalších žárlivých výstupů ji vyžene z domu. Na tuto příležitost čeká bezhlavě zamilovaný Ďábel. Chce se kvůli Lídě vzdát úplně všeho – rodiny, kariéry, Říše. Baarová odmítne nabídku na dlouhodobé angažmá v Hollywoodu, zůstane v Berlíně a nové lásce nezvladatelně propadne. Zásadní otázku, zda je možné milovat zločince, si bude klást až za pár let a pak po celý zbytek života. Hitler na základě proseb Goebbelsovy manželky rozkáže svému ministrovi, aby ukončil skandální, s velkoněmeckými ideály neslučitelný vztah s Baarovou. Goebbels protestuje, ale po Hitlerově nátlaku svou lásku zavrhne. Baarové je zakázáno hrát v německých filmech a nesmí opustit Říši. Během Křišťálové noci v roce 1938 se jí podaří uprchnout zpět do vlasti, kde natočí ještě několik úspěšných filmů. Po okupaci Československa ale musí před nacisty opět prchat. Když skončí válka, vrací se plná nadějí do Prahy. Zde se však setká jen s výsměchem a ponížením. To pravé peklo ji ale teprve čeká...

Kalendář akcí
<< duben 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuálně

Květinová výstava Amaryllis a hudba

6.-21. dubna 2024
16. ročník jarní květinové výstavy vás zavede do světa hudby. Od roku 1660, kdy do Třeboně přichází Jan Adolf I. ze Schwarzenbergu, budeme postupovat staletími, nahlédneme i do života Bedřicha Smetany a putování časem zakončíme ve zlaté éře charlestonu. Krásná květinová aranžmá doplní hudební dekorace a textilní výrobky v art-quilt a patchwork designu.

Brány památek dokořán v Třeboni

20. dubna
Třeboň se zapojuje i do letošního ročníku celorepublikové akce k Mezinárodnímu dni památek. Bude zpřístupněna zámecká trasa C (konírna, psí kuchyně a kasematy), ve vodárenské věži Na Kopečku proběhnou komentované prohlídky galerie buddhistického umění a ve věži staré radnice na Masarykově náměstí uvidíte novou výstavu fotografií věnovanou třeboňským věžím.

Vycházka do přírodního parku Homolka-Vojířov

5. května v 9:00
Dům přírody Třeboňska zve na vycházku do oblasti přírodního parku Homolka-Vojířov s místním znalcem Vladimírem Bednářem. Sraz účastníků je v 9 hodin před hotelem Peršlák u Nového Vojířova, odkud se vydají po lesních cestách do přírodní rezervace Fabián. Trasa vycházky měří cca 13 km a účast je zdarma. Bližší informace podá V. Bednář na tel. 721 042 567.

Štěpán Kojan (KEKS) a Bárka - Benefiční koncert pro Vydru

24. dubna v 19.00
Přijďte na benefiční koncert do divadla J. K. Tyla a podpořte Ekocentrum Vydra, které provozuje Záchrannou stanici pro volně žijící živočichy v Třeboni. Příjemný hudební zážitek a podpora dobré věci, to je přece skvělá kombinace. Součástí akce bude také prodejní výstava fotografií přírody třeboňského fotografa Kryštofa Bartušky.

... přejít do archivu aktualit