Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Jihočeský festival zdraví

Již pátý ročník Jihočeského festivalu zdraví pod záštitou náměstkyně hejtmana Ivany Stráské se představí v Třeboni. Akce proběhne 17. září na Masarykově náměstí v Třeboni. Slavnostní zahájení odstartuje akci v 10 hodin.

Datum konání akce:17.9.2016
Čas konání:10:00 - 17:00
Cena:0 Kč
Místo:Masarykovo náměstí
Organizátor:Alena Veselá, Jana Vítková

Letošní rok se nese v duchu Olympijských her v Riu, a proto i Jihočeský festival zdraví bude věnován oslavě sportu. V horní části náměstí bude ve spolupráci s TJ Jiskra Třeboň a E.ONem připraveno pět stanovišť představujících vybrané olympijské sporty, na kterých budou moci fandové sportu všech věkových kategorií i kondice změřit své síly. Vítězové v každé sportovní disciplíně a kategorii obdrží medaile a hodnotné ceny.

Sportovní klání v třeboňské olympijské vesničce však nebude jedinou sportovní aktivitou dne. Sportovní nadšenci, rodiny s dětmi i senioři se mohou zúčastnit ojedinělého Duatlonu, ve kterém půjde o kombinaci závodu na koloběžkách a běhu. Závody se uskuteční v zámeckém parku, registrace účastníků bude probíhat na náměstí v Třeboni od 10 do 11 hodin, vlastní závod bude odstartován v 11.30. Osobností Duatlonu je mladá nadějná cyklistka Markéta „Peggy“ Marvanová, která tento závod také odstartuje.

Další sportovní aktivitou bude cyklistický orientační závod. Princip závodu bude spočívat ve zdolání, co nejvíce kontrolních stanovišť, umístěných v terénu kolem města Třeboně, za daný časový úsek. Body budou vyznačeny v turistické mapě, kterou zájemci obdrží přímo na náměstí u turistického a informačního centra při registraci. Půjčení kol bude zajištěno v omezeném počtu prostřednictvím půjčovny kol Třeboň Centrum. Startovat lze od 10 do 13 hodin.

Vyhlášení vítězů všech sportovních aktivit proběhne v 15 hodin na náměstí. Ceny budou předávat sportovní osobnosti nejen z Třeboně. Za všechny můžeme jmenovat například třeboňského olympijského medailistu ve veslování Václava Vochosku.

Festival doprovodí tradičně vystoupení řady zajímavých umělců a sportovců. Představí se například třeboňská taneční skupina Break the rules, orientální tanečnice Khalida či breakdancová skupina BUDside. Ke zhlédnutí budou ukázky taekwonda, workoutu či capoeiry. Těšit se můžete na hudební vystoupení bluesové kapely Buczech Blues a kulturní program zakončí jazzrocková skupina ONI. Na pódiu se toho však bude dít mnohem víc, takže určitě stojí za to, přijít.

Zajímavým a poučným zpestřením akce bude kampaň na podporu prevence rakoviny prsou a varlat, se kterou Třeboň navštíví nezisková organizace Loono. U stánku na náměstí se dozvíte, jak včas rozpoznat rakovinu prsu, varlete a dalších orgánů, kde a jak probíhají preventivní kontroly a kam zajít, když na sobě něco neobvyklého objevíte. A především si vyzkoušíte jak nahmatat bulky na modelech prsou a varlat a správnou techniku jejich samovyšetřování.

Po celý den bude probíhat charitativní veřejná sbírka na podporu třeboňské rodiny Šauerových. Sbírka, v rámci které budete moci zakoupit vybraný výrobek z chráněných dílen, pomůže k zakoupení speciálního zařízení pro komunikaci zdravotně postiženého Petra Šauera, který trpí vývojovou vadou centrálního nervového systému, dětskou mozkovou obrnou, epilepsií a skoliózou. Přijďte podpořit dobrou věc, pobavit se a zasportovat si přímo na třeboňské náměstí.

V týdnu předcházejícím před konání festivalu proběhnou doprovodné akce:

10. 9. Běh kolem Světa, více informací na http://behkolemsveta.cz/

13. 9. Beseda - Velotour Třeboň - Interlaken 2016 aneb Když cesta je cíl (se švýcarským občerstvením) – dojmy a zážitky z cykloexpedice přes čtyři země, 18 hodin, Dům Štěpánka Netolického.

15. 9. Přednáška - 1. cesta Hanzelky a Zikmunda Afrikou a Amerikou, 19 hodin Dům Štěpánka Netolického.

16. 9. Otevřené zahrady – cesta k duševnímu zdraví, beseda s Pavlem Chloubou – povídání nejen o květinách a jejich pěstování, 19 hodin Dům Štěpánka Netolického.

Akci finančně podpořil Jihočeský kraj v rámci Grantového programu Jižní Čechy olympijské 2016.

Podrobný program bude k dispozici na webu města, TIC, Třeboňsko.cz  a dále na výlepových plochách.

Změna programu vyhrazena.


Kalendář akcí
<< březen 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuálně

Velikonoční hrkání v Třeboni

28. - 30. března
V Třeboni již pátým rokem budou doplňovat velikonoční obřady v místním chrámu sv. Jiljí a Panny Marie Královny tematicky zaměřené průvody hrkání. Cílem je přenést atmosféru křesťanských Velikonoc do veřejného prostoru.

Velikonoční trh na Masarykově náměstí

30. března od 9 do 17 hodin
Zveme na velikonočně laděný řemeslný trh s kulturním programem. Čeká na vás pletení pomlázek, výroba velikonočních dekorací, koledníci na chůdách, dudácká kapela, velikonoční pohádka pro děti a spousta dalšího. Přijďte přivítat svátky jara na Masarykovo náměstí v Třeboni!

Velikonoční pohádka ze zahrádky

30. března v 15.30
Je jaro a to má paní Příroda své rozmary. Chvilku je zima, chvilku svítí sluníčko, nebo padá sníh. Ovšem jaro už je opravdu cítit ve vzduchu. A s jarem přichází Velikonoce, nejkrásnější svátky jara. A tak není divu, že na zahrádce už jsou všichni celí nedočkaví. A nejvíc malý Péťa Zahrádka, který tam s babičkou všechno chystá. Pohádka pro děti na velikonoční sobotní odpoledne.

... přejít do archivu aktualit