Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Jihočeský festival zdraví 2015

Již čtvrtý ročník Jihočeského festivalu zdraví pod záštitou náměstkyně hejtmana Ivany Stráské se v září představí v Třeboni. Akce proběhne ve dnech 18. a 19. září na Masarykově náměstí. Podtitulem letošního ročníku je „Zdravá rodina“.

Datum konání akce:18.9.2015 - 19.9.2015
Čas konání:09:00
Cena:0 Kč
Místo:Masarykovo náměstí
Organizátor:Alena Veselá, Jana Vítková

Program Jihočeského festivalu zdraví:

Soutěže pro rodiny s dětmi o ceny, které věnují Městské slatinné lázně, Všeobecná zdravotní pojišťovna a Jihočeský kraj. V sobotu 19. září budou na náměstí stanoviště, kde budou rodiče/prarodiče s dětmi plnit úkoly. Když projdou všemi stanovišti, mohou se zařadit do slosování o ceny. Losování cen se uskuteční v 15 hodin na pódiu.


Sobota 19. 9. Unikátní Střevotour (Masarykovo náměstí)
 - Jedná se o obří nafukovací maketu tlustého střeva. Modelem se dá procházet jako tunelem a návštěvníci si mohou prohlédnout, jak vypadá tlusté střevo uvnitř. Uvidí nejen zdravou sliznici, ale také choroby, které tlusté střevo nejčastěji postihují. Nejzávažnější je rakovina tlustého střeva a konečníku.

Maketou provádí zkušení průvodci – lékaři, zdravotní sestry nebo studenti vyšších ročníků medicíny. Tím máme jistotu, že jsou lidem poskytovány správné informace a každý návštěvník má možnost klást otázky přímo zdravotníkům, kteří problematiku včasného záchytu a léčby rakoviny tlustého střeva a konečníku ovládají.

www.onkomajak.cz/strevo-tour

Charita po oba dva dny - nákupem výrobků chráněných dílen přispějí lidé na Hospicovou péči sv. Kleofáše. Výtěžek bude použit na nákup kompenzačních pomůcek.

hospic.kleofas.cz

Přednáška Jarmily Mandžukové, známá odbornice na moderní gastronomii a zdravou výživu - Nakupujte hlavou, vařte srdcem (18. 9. Loutkové divadlo 17 hodin)

Pravdivé a často šokující informace o škodlivých látkách v potravinách a nápojích!
Kniha je varovným signálem, že je nejvyšší čas přehodnotit to, co nakupujete a jíte, pokud vám není lhostejné vlastní zdraví i zdraví svých nejbližších. Poskytuje rady a jednoduché návody, čím se řídit při nákupu potravin, značnou pozornost věnuje i domácímu vaření a moudrému hospodaření.

www.jmandzukova.cz

Zdeněk Lyčka - Na kajaku z Prahy do Severního moře

(18. 9. Loutkové divadlo v 19 hodin)
Zdeněk Lyčka je bývalým velvyslancem v Dánsku. Je vášnivým sportovcem, životním optimistou a poutavým vypravěčem. V roce 2011 přešel na lyžích grónský ledovec, v roce 2014 doplul na kajaku z Prahy do Severního moře a letos pokořil část Dunaje. O tyto zážitky se s Vámi podělí na přednášce.

 

Projekt Škola písničkou (sobota 19. 9. pódium na Masarykově náměstí v 11 a 13 hodin)

Vystoupení zpěvačky a účastnice druhé řady Superstar Kristýny Peterkové ahudebního producenta, skladatele a instrumentalisty Karla Maříka, kteří představí svůj projekt Škola písničkou. Smyslem tohoto projektu je motivovat děti k hudbě, probouzet v nich talent, kreativitu a zájem něco vytvořit. Po vystoupení proběhne autogramiáda s oběma protagonisty.

www.skolapisnickou.cz

Další zajímavou osobností festivalu bude Honza Jícha, učitel, spisovatel, hudebník, propagátor zdravého přístupu k životu a celkově renesanční člověk. Těšit se můžete na jeho zajímavé sobotní přednášky: Strava pro zdravou rodinu (10:30) a Strava, láska, sexualita (14:45). Mezi tím si Honza odskočí na pódium zazpívat a zahrát, tak ho přijďte podpořit. 
Honzu Jíchu doplní přednáška Marty Vrchotové a Hany Korbelové. Ve dvou přednáškách (11:15 a 14:00) představí Zelené potraviny jako jednu z cest ke zdraví. Povídat budou o mladém ječmeni a sladkovodní řase chlorelle pyrenoidose.


Kalendář akcí
<< duben 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuálně

Květinová výstava Amaryllis a hudba

6.-21. dubna 2024
16. ročník jarní květinové výstavy vás zavede do světa hudby. Od roku 1660, kdy do Třeboně přichází Jan Adolf I. ze Schwarzenbergu, budeme postupovat staletími, nahlédneme i do života Bedřicha Smetany a putování časem zakončíme ve zlaté éře charlestonu. Krásná květinová aranžmá doplní hudební dekorace a textilní výrobky v art-quilt a patchwork designu.

Brány památek dokořán v Třeboni

20. dubna
Třeboň se zapojuje i do letošního ročníku celorepublikové akce k Mezinárodnímu dni památek. Bude zpřístupněna zámecká trasa C (konírna, psí kuchyně a kasematy), ve vodárenské věži Na Kopečku proběhnou komentované prohlídky galerie buddhistického umění a ve věži staré radnice na Masarykově náměstí uvidíte novou výstavu fotografií věnovanou třeboňským věžím.

Vycházka do přírodního parku Homolka-Vojířov

5. května v 9:00
Dům přírody Třeboňska zve na vycházku do oblasti přírodního parku Homolka-Vojířov s místním znalcem Vladimírem Bednářem. Sraz účastníků je v 9 hodin před hotelem Peršlák u Nového Vojířova, odkud se vydají po lesních cestách do přírodní rezervace Fabián. Trasa vycházky měří cca 13 km a účast je zdarma. Bližší informace podá V. Bednář na tel. 721 042 567.

Štěpán Kojan (KEKS) a Bárka - Benefiční koncert pro Vydru

24. dubna v 19.00
Přijďte na benefiční koncert do divadla J. K. Tyla a podpořte Ekocentrum Vydra, které provozuje Záchrannou stanici pro volně žijící živočichy v Třeboni. Příjemný hudební zážitek a podpora dobré věci, to je přece skvělá kombinace. Součástí akce bude také prodejní výstava fotografií přírody třeboňského fotografa Kryštofa Bartušky.

... přejít do archivu aktualit