Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Duchovní harmonie světa amazonských indiánů

Ve čtvrtek 9. června v 17 hodin bude v aule třeboňského gymnázia přednášet etnolog Mnislav Zelený Atapana.

Datum konání akce:9.6.2016
Čas konání:17:00 - 18:30
Cena:0 Kč
Místo:Gymnázium Třeboň
Organizátor:Marie Pokorná
Více informací:další info

Stalo se již dobrým zvykem, že Mikrobiologický ústav AV ČR pořádá popularizační přednášky z různých vědních oborů, tzv. Vědecké čtvrtky. Přednášky se konají buď v Centru Algatech na Opatovickém mlýně nebo – díky výborné spolupráci s ředitelkou třeboňského gymnázia Annou Kohoutovou – v aule gymnázia. Vloni jsme hostili např. neuropatologa a spisovatele Františka Koukolíka nebo parazitologa Julia Lukeše, letos v Třeboni přednášeli geolog a klimatolog Václav Cílek, biolog a filosof Stanislav Komárek, psychiatr a pedagog Cyril Höschl, badatelka v oblasti neurověd Pavla Jendelová a onkolog Jiří Vorlíček.

Na červen chystáme přednášku „z jiného soudku“. Ve čtvrtek 9. června v 17 hodin bude v aule třeboňského gymnázia přednášet etnolog Mnislav Zelený Atapana, který se díky svým pobytům mezi amazonskými indiány stal nejen uznávaným odborníkem na život a kulturu domorodých etnik Amazonie, ale především jejich přítelem. V roce 1989 jej adoptoval kmen Jawalapitiů a jeho duchovní otec šaman Guňitze mu dal jméno Atapana, což znamená List zelené palmy. Prostřednictvím své nadace Velká Amazonie se snaží zmírnit zkázu indiánské kultury. Více se můžete dočíst na stránkách http://www.granamazonia.cz/ .

Kontakt:

Marie Pokorná, Centrum Algatech, tel. 384 340 412 nebo 602 590 339, email pokorna@alga.cz


Kalendář akcí
<< březen 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuálně

Velikonoční hrkání v Třeboni

28. - 30. března
V Třeboni již pátým rokem budou doplňovat velikonoční obřady v místním chrámu sv. Jiljí a Panny Marie Královny tematicky zaměřené průvody hrkání. Cílem je přenést atmosféru křesťanských Velikonoc do veřejného prostoru.

Velikonoční trh na Masarykově náměstí

30. března od 9 do 17 hodin
Zveme na velikonočně laděný řemeslný trh s kulturním programem. Čeká na vás pletení pomlázek, výroba velikonočních dekorací, koledníci na chůdách, dudácká kapela, velikonoční pohádka pro děti a spousta dalšího. Přijďte přivítat svátky jara na Masarykovo náměstí v Třeboni!

Velikonoční pohádka ze zahrádky

30. března v 15.30
Je jaro a to má paní Příroda své rozmary. Chvilku je zima, chvilku svítí sluníčko, nebo padá sníh. Ovšem jaro už je opravdu cítit ve vzduchu. A s jarem přichází Velikonoce, nejkrásnější svátky jara. A tak není divu, že na zahrádce už jsou všichni celí nedočkaví. A nejvíc malý Péťa Zahrádka, který tam s babičkou všechno chystá. Pohádka pro děti na velikonoční sobotní odpoledne.

... přejít do archivu aktualit