Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

DORE MALE VOICE CHOIR

Třeboňské divadlo J. K. Tyla asi nepamatuje, že by ve své historii někdy hostilo padesátičlenný ryze mužský sbor. Až letos 10. září, kdy do Česka poprvé přijede z anglického Sheffieldu Dore Male Voice Choir.

Datum konání akce:10.9.2015
Čas konání:19:30 - 20:45
Cena:100 Kč
Místo:Divadlo J. K. Tyla
Organizátor:PhDr. Luděk Švejcar

Dore Male Voice Choir, z předměstí Sheffieldu v severní Anglii, oslavil padesáté výročí vzniku v loňském roce. Jeho počátky ale sahají ještě před rok 1964. V padesátých letech se jeho budoucí členové začali scházet na pivu v Norfolk Arms v Ringinglow. Přitom si tu i zazpívali, v té době to byla široko daleko jediná hospoda s klavírem.

Dnes se sbor těší výborné pověsti, vystupuje na mnoho festivalech, získal řadu ocenění, představil se v Royal Albert Hall i ve vysílání BBC.

Dore Male Voice Choir koncertoval v Německu, Rakousku, Francii, Belgii, Španělsku. Letos na podzim přijíždí do České republiky, kde vystoupí pouze v Praze a v Třeboni.

 

PROGRAM:

African Prayer Enoch Sontonga

 

My Bonny Lass Morley arr: Keighley

 

Alexander’s Rag-Time band Berlin arr Hood

 

In the Gloaming Lady Arthur Hill

 

Comrades in Arms Adolphe Adam

 

Mio Dolce Ardor Gluck

 

The Ash Grove Britten

 

Quando m'en vo La Boheme Puccini

 

Quel guardo so anch'io la

 

Virtu magica Don Pasquale Donizetti

 

O mio babbino caro Gianni Schicchi Puccini

 

Song to the Moon Rusalka Dvorak

 

La Vergine degli Angeli La Forza del Destino Verdi

 

Dashenka Ellis

 

Goin’ Home, from the 9th Symphony (New World) Dvorak

 

A Drunken Sailor - Traditional Sea Shanty arr: Parker & Shaw

 

Speed Your Journey from Nabucco Verdi

 

Morte Criste Emrys Jones

 

 


Kalendář akcí
<< duben 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuálně

Květinová výstava Amaryllis a hudba

6.-21. dubna 2024
16. ročník jarní květinové výstavy vás zavede do světa hudby. Od roku 1660, kdy do Třeboně přichází Jan Adolf I. ze Schwarzenbergu, budeme postupovat staletími, nahlédneme i do života Bedřicha Smetany a putování časem zakončíme ve zlaté éře charlestonu. Krásná květinová aranžmá doplní hudební dekorace a textilní výrobky v art-quilt a patchwork designu.

Brány památek dokořán v Třeboni

20. dubna
Třeboň se zapojuje i do letošního ročníku celorepublikové akce k Mezinárodnímu dni památek. Bude zpřístupněna zámecká trasa C (konírna, psí kuchyně a kasematy), ve vodárenské věži Na Kopečku proběhnou komentované prohlídky galerie buddhistického umění a ve věži staré radnice na Masarykově náměstí uvidíte novou výstavu fotografií věnovanou třeboňským věžím.

Vycházka do přírodního parku Homolka-Vojířov

5. května v 9:00
Dům přírody Třeboňska zve na vycházku do oblasti přírodního parku Homolka-Vojířov s místním znalcem Vladimírem Bednářem. Sraz účastníků je v 9 hodin před hotelem Peršlák u Nového Vojířova, odkud se vydají po lesních cestách do přírodní rezervace Fabián. Trasa vycházky měří cca 13 km a účast je zdarma. Bližší informace podá V. Bednář na tel. 721 042 567.

Štěpán Kojan (KEKS) a Bárka - Benefiční koncert pro Vydru

24. dubna v 19.00
Přijďte na benefiční koncert do divadla J. K. Tyla a podpořte Ekocentrum Vydra, které provozuje Záchrannou stanici pro volně žijící živočichy v Třeboni. Příjemný hudební zážitek a podpora dobré věci, to je přece skvělá kombinace. Součástí akce bude také prodejní výstava fotografií přírody třeboňského fotografa Kryštofa Bartušky.

... přejít do archivu aktualit