Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Výstava Česko v Arktidě / Arktida v Česku

Dovolujeme si vás pozvat na výstavu Česko v Arktidě / Arktida v Česku, která bude v kupeckém krámku Domu Štěpánka Netolického k vidění od 7. března do 1. července 2020

Datum konání akce:6.3.2020 - 1.7.2020
Čas konání:10:00 - 17:00
Místo:Dům Štěpánka Netolického
Organizátor:Město Třeboň - odbor kultury a cestovního ruchu
Více informací:další info

Upozorňujeme, že výstava je od 12. května znovuotevřena.

Putovní výstava představí úspěchy severských a českých vědců při výzkumu Arktidy, společné česko-arktické kulturní a vědecké aktivity v Česku a v Arktidě a historii arktických národů. Návštěvníci tak budou mít jedinečnou možnost poznat specifika arktické kultury.

Panelová výstava bude doplněna fotografiemi z města Tasiilaq ve Východním Grónsku, jejichž autorem je dánský spisovatel a fotograf Ole G. Jensen. Výstava fotografií zobrazuje nejenom dvoutisícové město Tasiilaq a jeho okolí, ale je také portrétem obyvatel celého Grónska. Fotografie zachycují přírodu a každodenní život a kulturu obyvatel, kteří musí čelit extrémním přírodním podmínkám.

V rámci doprovodného programu k výstavě se uskuteční přednáška cestovatele a překladatele Zdeňka Lyčky – Na lyžích napříč Grónskem. O termínu přednášky budeme informovat. Návštěvníci se mohou těšit na vyprávění o čtyřčlenné dánsko-české výpravě, která v roce 2011 napříč grónským ledovcem urazila za 28 dní na lyžích téměř 600 km, a to v nejchladnějším dubnu, který byl kdy v této části světa zaznamenán. Přednáška o cestě bílou pustinou připomíná dobrodružné klukovské výpravy, ale nezakrývá, že i přes dnešní skoro dokonalé zabezpečení může jít o život.


Kalendář akcí
<< březen 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuálně

Velikonoční trh na Masarykově náměstí

30. března od 9 do 17 hodin
Zveme na velikonočně laděný řemeslný trh s kulturním programem. Čeká na vás pletení pomlázek, výroba velikonočních dekorací, koledníci na chůdách, dudácká kapela, velikonoční pohádka pro děti a spousta dalšího. Přijďte přivítat svátky jara na Masarykovo náměstí v Třeboni!

Velikonoční pohádka ze zahrádky

30. března v 15.30
Je jaro a to má paní Příroda své rozmary. Chvilku je zima, chvilku svítí sluníčko, nebo padá sníh. Ovšem jaro už je opravdu cítit ve vzduchu. A s jarem přichází Velikonoce, nejkrásnější svátky jara. A tak není divu, že na zahrádce už jsou všichni celí nedočkaví. A nejvíc malý Péťa Zahrádka, který tam s babičkou všechno chystá. Pohádka pro děti na velikonoční sobotní odpoledne.

... přejít do archivu aktualit