Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.
Pečená kachna glazovaná medem, kachní jatýrka na slanině, pěnivý mok z třeboňského Regentu nebo moravská vína z Velkých Němčic... To je jen drobný výčet dobrot, které čekají na návštěvníky Svatováclavských slavností v sobotu 24. září na Masarykově náměstí.
Svatováclavské slavnosti budou tradičně plné dobré muziky, bude tu mnoho zajímavého k vidění, ale i k zakousnutí. Sv. Václav je totiž nejen patronem Země České, ale i dobrého jídla a pití.
Hotel Bílý koníček zve na polévku kachní consonmé s domácími nudlemi a kousky jatýrek, na pomalu pečenou kachní roládu plněnou anglickou slaninou a nádivkou z bílé žemle a jablek, šlehanou bramborovou kaši s máslem a mlékem. Poobědvat můžete i 1/4 pečené kachny glazované medem s dušeným červeným zelím s rozinkami, bramborové šišky, bramborové knedlíkys restovanou cibulkou a slaninkou.
Přímo na náměstí vás stánek Josefa Míky u kašny pozve na pečená kachní stehna, kuřecí guláš, kachní jatýrka na slanině nebo klasickou cmundu.
A čím to zapít? Třeboňský Regent přiveze kvasnicové pivo i jedenáctku. A Kamil Prokeš, kterého uvidíte ve 14:15 na podiu jak šavlí otevře šampáňo, a nejen šavlí, třeba podpadkem od polobotky, bude na Masarykově náměstí nabízet víno ze svých vinic ve Velkých Němčicích.