Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.
Jablka v županu, v taženém těstě, na jelením hřbetě nebo na králi sýrů. Tohle všechno, ale ještě mnoho dalších dobrot s přívlastkem "jablečné", můžete první říjnovou sobotu ochutnat v Třeboni.
K pátému ročníku Jabkobraní v Třeboni patří i gastronomické zážitky. Přímo na Masarykově náměstí bude možné 3. října ochutnat například jablka v županu, čerstvě upečený štrúdl právě vytažený z horké trouby, máslové taštičky, jablkové koláče a další cukrářské výrobky.
Jablečné speciality chystají i v restauraci hotelu Bílý koníček - kuřecí prso na jablkách s vlašskými ořechy nebo grilovaný hermelín s jablky, medem a ořechy.
Ve Zlaté hvězdě si můžete objednat jelení hřbet na jablkách s brusinkami, kynuté knedlíky s rozvařenými jablky a máslem a to vše zapít horkým jablečným moštem.